mondakör

bekapcs.

áll egy rajzolt szőke hölgy, nagyobbacska, egy hajó orrában. félhold alakú hajó, lószerű kinövésekkel az oldalán. a hölgy fejében tulkoskalap, kezében pásztorbot.

hirtelen felhangzik a jól ismert zene: Wagner, érkeznek a valkürök-rész. a hölgy ennek megfelelően énekbe is fog, hangos áriába, angolul természeretesen: "come forward, come forward, all you children, come forward, to me"

majd váratlanul a levegőbe röppen, és a hajó orrából átröppen a trópusi-jellegű tengerpartra. napfény, homok, pálmák, a háttérben susnyás, előtérben gyerekek, akik az éneket hallva maguk is bekapcsolódnak a danálásba, és visszaröpülnek a hölggyel a hajóra.

és ekkor, a susnyásból kiröppen egy pillangó-tündér, aki azonnal fel is kiált, megnevezve a hölgyet: Lady Sheperda, Sohaország gonosz szirénje, akit nem olyan rég változtattak vissza előző alakjából. valamivel később persze pánpéter is befut, el is kezd agyalni rajta, hogy mentse meg a gyerekeket - de hamar rájön: összehozza Cook kapitánnyal. ez természetesen a Hojotoho!-dallamára köszön, ismétcsak angolul.

később aztán több duett következik még cook kapitánnyal, bartóktól beethovenig nagyjából minden felcsendül aminek kell, és pánpéter félidőtől kezdve átveszi siegfried szerepét, a mese tetőpontján a temetésére készülnek. de aztán a vizizenét visszafelé elfuvolázva visszaváltoztatják Frau Sheperdát. seprűvé.

nem értem mitől esik az m1 nézettsége folyton.

Nincsenek megjegyzések: